miercuri, 19 decembrie 2012

E vremea unui BIGBANG (빅뱅) - (membri) II G-Dragon (지드래곤) - profil


Lume, lume, sa incepem prezentarea...
G-Dragooooooooooooooon ( 지드래곤), el capo, el lidero, fashionistul (a primit premiul Still Icon, iar revista Arena l-a declarat printre cei mai influenti oameni din Corea in 2008, este de asemenea singura persoana selectata printre "50 de motive pentru care iubiti Seulul"), iubitorul de animale (are un catel din rasa Sharpei pe nume Ga Ho), mancatorul de Gejang, primul pe lista si liderul trupei BIGBANG.

Rapper, cantaret, compozitor, producator, model, G-Dragon (Kwon Ji-yong - 권지용) s-a nascut pe 18 august 1988 (in calendarul chinezesc anul dragonului. Mai mult,  Ji-yong numele său real (G “지” [Ji] & “용” [Yong] inseamna Dragon, în coreeană).
O alta porecla a lui este Iguana Idol, pentru că isi schimba culoarea parului de foarte multe ori, fanii lui fiind îngrijorati ca podoaba lui capilara se va deteriorat. I-ar pentru ca ii plac esarfele, in special cele roz, i se mai spune si  "Pinky Boy".

Desi vrea sa fie mai degraba cunoscut prin muzica lui, G-Dragon nu ezita sa-si arate si latura sexy/macho/playboy. Temperamental, carismatic, cu o mare stima de sine, se preocupa permanent de imaginea sa. Ii plac pantofii de la Christian Louboutin, hainele de la Marc Jacobs si conduce un Mansory Bentley alb in valoare de 372.070 dolari.
Are pana in prezent 7 tatuaje: unul pe spate, cu inscriptia "Too Fast to Livem Too Young to Die", pe brațul drept are doua tatuaje, unul cu inscrisul "Vita Dolce" iar al doilea este o inima cu picioruse (ce-o insemna? ca inima e zburdalnica si mereu pe fuga?), pe brațul stâng tot doua, unul cu inscrisul "Moderato" - un termen în muzică, iar al doilea este o minge dragon cu opt stele din seria Dragon Ball, care simbolizează numele lui, stelele reprezentand cea mai mare realizare. Inca doua tatuaje le are pe lateralele corpului, pe dreapta este scris "Forever Young", iar pe stanga "Mind Control". Deci, nu e de mirare ca fetele il adora, dar, dar - si aici urmeaza faza tare (!? - o fi numai marketing?) G-Dragon a spus ca daca Seungri ar fi fata pe el l-ar alege.

Daca nu ar fi facut cariera in muzica, si-ar fi dorit sa faca design vestimentar pentru ca este pasionat de moda. Iar dupa ce a jucat in parodia dupa serialul "Boys Over Flowers" (Riu / Ji Hoo), si  a fost Gil Ra Im in parodia Secret Garden, alaturi alți membri ai BIGBANG (momentul cel mai de succes a fost acela cand s-a sărutat cu TOP), G-Dragon se gandeste serios si la actorie.
Insa, pentru performantele sale, G-Dragon a inceput pregatirea de la o varsta frageda. A fost 5 ani sub contract la SM Entertainment. Nefiind sigur de viitorul lui caci stafful nu era hotarat ce sa faca cu el - ba solo, ba intr-o formatie, ba membru suplimentar pentru Shinhwa, a renuntat plecand la YG Entertainment. In timpul pregatirii, era planificat ca sa debuteze ca duo, alaturi cu Taeyang (trupa HG-YB) dar conducerea YG Entertainment s-a razgandit, optand pentru o trupa  formata din 5-6 membri.
Ca lider al trupei BIGBANG, G-Dragon isi ia in serios rolul: pregatirile pentru concerte sau albume le face la intensitate maxima si doreste ca toti membri trupei sa munceasca din greu, verifica mesajele de la fani, se implica in producerea muzicii, si este foarte afectat de orice greseala a celorlalti membri in timpul sesiunilor de pregatire/inregistrare sau concerte.
Cand are timp liber (chiar si pe aeroport, intre doua avioane) G-Dragon este vazut cu castile pe urechi, ascultand sau compund muzica. Dintre artistii americani ii plac Jay-Z, Beyonce, Rihanna, Blackstreet Boys, Pharrell, Maroon 5, Mondo Grosso, și 015B. De asemenea il admira si il respecta pe Se7ven si ar dori sa aiba o colaborare cu Ivy pentru care ar compune o melodie sexy.

G-Dragon - Profil:
Nume scana: G-Dragon [G 드래곤]
Nume real: Kwon Ji Yong [권지용]
Functia: Team Leader / Rapper / Vocal
Locul nasterii și data: Seul, 18 august 1988
Înălțime: 177 cm
Greutate: 58 kg
Tipul de sânge: O
Familia: tatal, mama si o sora mai mare (Kwon Dami)
Educații:  Seoul Korean Traditional Arts Middle; High School, Gyeong Hee University specializare in Post Modern Music.
Specialitati: Rapp, dans,  beat boxing, compozitor, solist vocal, vorbeste chineza si engleza.
Hobby-uri: Desen, amenajarea muzici, sa cante.
Ii plac: Moda, gatitul, dulciurile, cainii, masinile, cartile (poezii, carti de benzi desenate, reviste), desenele animate si el insusi (hahahaha).
Cu primul album solo, Heartbreaker (2009), a castigat Mnet Asian Music Awards for Album of the Year.
După aproape un an de pauză, G-Dragon si TOP au colaborat pentru a înregistra albumul GD & TOP (2010). Albumul a avut trei single-uri: "High High", "Oh Yeah" si "Knock Out" care s-au clasat în primele trei poziții ale diagramei Gaon
In 2012, G-Dragon a lansat al doilea album solo, "One of a Kind," cu single-urile "One of a Kind" (aici, cu subtritrare in limba romana - multumesc xtremesubtime01) si "That XX" (aici, cu subtritrare in limba romana - multumesc SubsRo Kpop). Cu acest album, G-Dragon a castigat Mnet Asian Music Awards for Album of the Year, iar cu melodia "Crayon" a castigat, tot la MAMA la categoriile Best Male Artist si Artist of the Year.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu