marți, 4 decembrie 2012

E vremea unui BIGBANG (빅뱅) - (trupa) I




Am prezentat cateva trupe coreene mai mici sau mai mari, mai cunoscute sau mai putin, mai iubite sau mai putin adulate, dar recunosc ca am ocolit BIGBANG. Si asta pentru ca despre aceasta formatie, daca ar fi sa amintesc tot, mi-ar mai trebui cateva bloguri :-) Nu numai trupa are un palmares impresionant, ci fiecare membru are o... fisa a postului (de star) coplesitoare ca performanta. Nu stiu daca cuvantul de ordine in Corea este to be or not to be star k-pop, cert este ca G-Dragon, TOP, Taeyang, Daesung, și Seungri, baietii de la BIGBANG sunt foarte determinati in a fi.


Big Bang sau BIGBANG este o trupa sud-coreeana ce apartine de Entertainment YG . Apărută în 2006, trupa este formata din G-Dragon, TOP, Taeyang, Daesung, și Seungri. BIGBANG este cunoscută nu numai pentru stilul de muzica original, ci si pentru ca membrii ei sunt niste impatimiti fashionisti.
Membrii trupei se implica în compunerea și producerea muzicii, G-Dragon in special, castigand respectul de grup și primind laude de la expertii din industria muzicala.
Primul lor mare succes a venit cu melodia Lies, hit, care a rămas la numărul unu în topurile coreene pentru șapte săptămâni consecutive, ceea ce a constituit un record. Au urmat apoi albumul Hot Issue (Last Farewell) și minialbumul Stand Up cu Haru Haru.
Din 2007 până în 2008, Big Bang a primit numeroase premii, printre care “Best Male Group”, “Song of the Year”, “Artist of the Year”, dar si Grand Award at the Seoul Music Awards.

Dar un artist Hallyu nu e cu adevarat star pana nu cucereste și Japonia (oare de ce? lollll). Muncind pana la epuizare, BIGBANG s-au promovat si în Japonia, fiind votat “grupul coreean pe care fanii japonezi doresc să-l vadă cel mai mult” (2010). De asemenea a devenit primul grup strain caruia i-a fost acordat premiul “Best Newcomer”de catre Japan Cable Broadcasting Station si “Best New Artist” de MTV Japan.
Paralel cu promovarea in Japonia, membrii au avut si activitati solo. Taeyang, G-Dragon și Seungri au lansat albume solo. G-Dragon și TOP au colaborat la un album în cadrul subunității GD & TOP. Seungri și Daesung au jucat atat in dramele TV, cat și in musicaluri. TOP devenit un star de film foarte apreciat, jucand printre altele in serialul Iris. La randul lui, Daesung a fost gazda mai multor programe tv .
După o pauză de aproape doi ani în Coreea, BIGBANG a revenit în 2011, cu albumul Tonight. Iar in noiembrie 2011, reprezentând regiunea Asia-Pacific, BIGBANG a apărut ca “Best Worldwide Act”, castigand la 2011 MTV Europe Music Awards. În 2012, BIGBANG a lansat al cincilea album Still Alive în Coreea și Japonia si au facut primul lor turneu mondial, in douăzeci și cinci orase din șaisprezece țări.
Abnegatia, stradania, tot efortul acestor baieti a fost incununat si anul acesta, cand la MAMA (Mnet Asian Music Awards) au castigat la categoriile Best Male Group si Artist of The Year, cu Fantastic Baby, iar G-Dragon si la Best Male Artist, cu Crayon.

PS. Stiu ca fanii trupei vor spune ca am omis multe amanunte, dar sper ca voi umple golurile cand voi vorbi separat de membrii trupei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu