sâmbătă, 9 februarie 2013

Artistul saptamanii - Lee Jin Sung (Monday Kiz)

Chiar daca pe la nas mi-a fluturat zambetul de inger al lui Jaejoong, sau cel malitios al lui Lee Byung Hun, privirea indurerata a lui So Ji Sub, sau cea taioasa a lui Jang Hyuk, am fredonat mai vioi ori agale cantecele baietilor de la DBSK, VIBE sau Kim Bum Soo, am privit uneori sfios, deseori necuvincios (hahahaha) la cat de frumosi/talentati sunt artistii coreeni, cel in a carui imbratisare ma pierd cu totul atunci cand canta este Lee Jin Sung (Monday Kiz).
Monday Kiz - Lee Jin Sung, Kim Min Soo


Monday Kiz - Lee Jin Sung, Lim Han Byul, Han Seung Hui



Cand am ascultat prima oara Monday Kiz a fost ca si cum cineva ar fi lipit pe mine bulina rosie, atat de cutremuratorare a fost senzatia ca am descoperit ceva fara egal. M-au placut vocile lor puternice, masculine, care dadeau viata superbelor balade. Dar cel mai mult m-a impresionat timbrul vocal al lui Lee Jin Sung - profund, cald, delicat, care creaza confort -, un ambitus larg care ii permite sa ia atat note inalte cat si grave. Dumnezeu l-a inzestrat cu o voce deosebita, multitudinea de vibratii a sunetelor producand o armonie care imbogateste perfect sonoritatea. Si mai stapaneste foarte bine o tehnica - falsetul in registrul acut.  
Pentru mine, vocea lui Lee Jin Sung are acel ceva care ma face sa intorc intotdeauna capul, sa respir adanc si sa astept cu emotie sa rasune.
Lee Jin Sung, Kim Min Soo
Monday Kiz a debutat in 2005 cu albumul "Bye, Bye, Bye". Chiar daca deseori au fost comparati cu SG Wannebe, cu ajutorul unor cunoscuti compozitori si textieri cum ar fi Kim Do-Hoon (care a facut piesa "Bye, Bye, Bye"), Park Hae-woon, Kang Eun-Kyung, Yoon Seung-Hwan (care au lucart la albumul :El Condor Pasa"), Monday Kiz si-a facut un renume prin stilul lor muzical. 
Lim Han Byul, Lee Jin Sung, Han Seung Hui
Dupa moartea tragica a lui Kim Min Soo in aprilie 2008,  intr-un acident de motocicleta, Lee Jin Sung a oprit toate activitățile grupului. A revenit in 2010 cu albumul "New Sentimental" si cu doi membri in grup: Lim Han Byul (a debutat in cadrul grupului A’ST1 în 2008, grup ce a fost desfiintat un an mai târziu), fiind recomandat de un compozitor si Han Seung Hui (care a participa la o auditie, fiind ales dintre 5000 de candidati). Piesa “흩어져” sau “Scatter” de pe albumul “New Sentimental” a fost scrisa si compusa chiar de Lee Jin-Sung, ajungand numărul unu în topurile Mnet, Monkey3.
Multe din serialele de succes au incluse in coloana sonora melodii interpretate de Lee Jin Sung singur sau cu Monday Kiz - "The Moon Embrace The Sun",  "Prosecutor Princess", "Beethoven Virus", "Fashion King", "Full House Take 2", "Home, Sweet Home", "Kim So Ro", "Stars Falling From The Sky", "Bad Guy",  "A Fool's Love", "Smile Again", "Love Is Sad". 

Pentru cine doreste, aveti aici un playlist cu melodiile formatiei Monday Kiz si ale lui Lee Jin Sung.
E adevarat ca trupe precum SG Wannebe, 4MEN, December al caror gen de muzica este balada au pierdut teren in fata ritmurilor mai energice, dar sa ma satur de Lee Jin Sung si Monday Kiz? Never!

DISCOGRAFIA

2005.11.08 - Bye Bye Bye (link free download)
2007.02.01 - El Condol Pasa (link free download)
2008.03.04 - Inside Story (link free download)
2008.09.08 - Recollection ( link free download)
2010.04.20 - New Sentimental (link free download)
2010.24.05 - ru:t; (link free download)
2010.05.20 - Nostalgia (link free download)
2010.07.21 - Summer - Monday Kiz & V.O.S. (link free download)
2011.03.03 - Nostalgia Part 2 (link free download)
2011.03.16 - Soul Train Feat. Gavy NJ Part 1. (link free download)
2011.04.19 - Memories Cantare (link free download)
2011.06.13 - 가슴앓이 (Heartburn) (link free download)
2011.07.08 -  Soul Train Part. 2 - Monday Kiz & Gavy N.J. feat Sunny Side Chang - 소울트레인 (link free download)
2011.09.08 - Nostalgia Part.3  (link free download)
2011.10.05 - Nostalgia Part 3-2 (link free download)
2011.11.02 - 고장난 열차 (Feat.Juvie Train of 부가킹즈) (link free download)
2011.12.12 - The Ballad (link free download)
2012.02.24 - Holiday (Monday Kiz & Ilac) (link free download)
2012.11.08 - Healing Activity (link free download)
2013.01.17 - You & I (link free download)

2 comentarii:

  1. Draga manudrag, desi te intalnesc mai des pe alte bloguri totusi imi pare bine sa-ti citesc articolele scrise atat de bine si pe blogul tau.Ai un umor spumos si scrii intr-o limba pe care putin o mai stapanesc astazi.Imi place muzica si artistii tai preferati si ma bucur de fiecare data cand gasesc aici ARTISTI noi pe care nu i-am ascultat decat in OST-uri.Am vazut majoritatea dramelor in care au cantat Monday Kiz(Vezi cu ocazia asta o sa mai vad vreo 2-3)si-ti multumesc si pentru asta.Pe cand un blog ca al Lexoandrei sau al Fluturasului sa putem comunica si comenta mai mult?Miuta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ah, Alexandra si madamfluture au un avans serios. sunt si mult mai tinere si mai la curent cu tehnica, stapanesc bine engleza si ajung la informatii mai rapid, pe langa rubricile curente mai fac ceva foarte important - traduc filme - si poate de asta site-urile lor sunt mai animate. cred ca fiecare isi impartaseste experientele, impresiile in mod personal. Sigur ca mi-as dori sa fie cat mai multe persoane care sa-si dea cu parearea, sa completeze informatiile mele, sa spuna "nts, mie nu-mi place x pentru ca..." sau "imi place x si pentru ca..." (poate ai observat, in alte parti oamenii sunt mai deschisi in a-si exprima opiniile, noi am impresia ca suntem mai rezervati). Dar daca, vorbind despre lucruri/persoane pe care le descopar si imi plac, mai fac si pe altcineva curios sa vada cu ce m-a impresionat o anume experienta, pentru mine este de ajuns.

      Ștergere