marți, 16 aprilie 2013

Park Si Hoo - Pregatirile de razboi



Park Si Hoo, reclamat acum doua luni de o tanara stagiara de agresiune sexuala, a fost pus sub acuzare de politie pentru viol si cvasi-viol. Dosarul a fost inaintat procurorilor si se asteapta incepere procesului. Data nu a fost stabilita. Desi unele zvonuri sugerau ca actiunea ar urma sa inceapa la inceputul verii, se pare pregatirile vor dura mai mult.
Intre timp, PSH s-a blindat serios. In luna februarie, imediat dupa incident, PSH a renuntat la firma de avocatura care il reprezenta, apeland la avocatii de la PURME. Pentru mine e clar ca procesul nu va insemna numai o disculpare de acuzatiile de viol, ci se va merge mai departe, caci PSH a apelat si la ajutorul firmei Choong Jing (충정). Un oficial al firmei a confirmat ca au preluat cazul si ca vor actiona in calitate de co-consilieri pe langa PURME.
Choong Jing il are ca presedinte pe dl. Kim, fost director la Seoul Central District Public Prosecutor’s Office, firma fiind foarte bine cotata in probleme de drept comercial, finante si penal.

Sursa: http://news.nate.com/view/20130416n21575

Daca tot ce se intampla legat de PSH se desfasoara cu multa transparenta, nu acelasi lucru se poate spune si despre A, cea care l-a reclamat la politie pentru agresiune sexuala. Spre exemplu, nu am auzit nicaieri daca in urma analizelor de sange facute lui A s-au mai gasit urme de alcool pentru a se putea stabili cat de beata era in momentul in care s-a dus in apartamentul lui PSH. Ce avocati o reprezinta? Daca in cazul lui PSH e de inteles ca isi poate permite avocati bine pregatiti si motivati, lui A cine ii apara spatele?

Intre timp, sper ca macar tangential au fost si cateva momente de bucurie pentru PSH. Pe 9 aprilie, de la New York Festivals, manifestare care rasplateste cele mai bune creatii din domeniul mass-mediei (stiri, interviuri, filmetv, documentare tv etc), producatorii sud-coreeni au plecat cu 2 medalii de aur,1 de argint, 4 de bronz si mai multe mentiuni, "Princess's man" luand medalia de bronz la categoria seriale. (Intreaga lista o puteti vedea aici). Iar filmul "Confession of Murder", bine primit de critici, a luat un premiu la festivalul de la Bruxelles (BRIFF)
Iar KBS, SBS si CSM au confirmat ca sunt in asteptarea verdictului in cazul lui  PSH si abia apoi vor decide daca acesta va fi interzis la statiile de emisie sau nu.
MBC a explicat, "Cand o celebritate a cauzat o perturbare, vom decide daca sa interzicem acea persoana sau nu dupa ce exista o hotarare legala."
KBS-a dat un răspuns asemanator, spunand: "Deoarece nu există nici o decizie, el nu este în prezent un subiect în conformitate cu reglementările de difuzare,.

SBS a dezvaluit ca ei vor astepta, de asemenea, verdictul dat de justitie, "Oamenii care au primit sentinte si care nu au o imagine pozitiva pentru societatea nu pot aparea spre difuzare. Noi decidem în functie de bun simt".

4 comentarii:

  1. Excelenta miscarea! Ai dreptate, manudrag! Se pregateste batalia decisiva. Deci? Mai ramane vreun dubiu despre cine sunt cei din umbra? Atunci cand marele actor Song Il Gook a fost tarat in noroi si lovit crunt prin toate mijloacele media, am sperat ca macar renumele si forta familiei sale dar si a socrilor sai sa poata scoate adevarul la suprafata. Ei au reusit! PSH oricat de multi bani ar fi investit in apararea sa si oricat de profesionisti si bine cotati ar fi fost avocatii lui… mai avea nevoie de ceva esential! Un nume cu greutate in societatea coreeana de azi care sa-i sustina nevinovatia si sa-l apere oficial in instanta. Si a gasit! Ce fel de om inseamna ca esti daca in nevinovatia ta crede cu tarie si iti ofera ajutorul o personalitate incontestabila numita Kim Jin Hwan, ex-Director al Seoul Central District Public Prosecutor’s Office, procuror cu o experienta de mai bine de 30 de ani in domeniu, in prezent Presedintele Consiliului Judetean al Buyeo la Seoul, Presedinte si CEO al ‘700’- organizatie alcatuita din CEO ai unor mari corporatii, Presedinte al Asociatiei Notarilor Publici din Coreea, Presedinte al Asociatiei Asiatice a Notarilor Publici, reprezentant al firmei de avocatura “Choong Jing” clasata in top zece al caselor de avocatura, puternica figura cu contacte in inaltele cercuri juridice si de afaceri din Republica Coreea? Vorbim aici de seniorul lui PSH din acelasi tinut natal Buyeo, barbatul care-l stie de mic pe actor, ii cunoaste si ii admira parintii, bunicul… Faptul ca de acum aparatorii lui PSH, avocatii firmei PURME specializati in drept penal, vor fi ajutati si consiliati de catre avocatii firmei “Choong Jing” specialisti in domeniul corporatist, financiar si de afaceri imi confirma banuielile privind zona din care au venit loviturile in viata lui PSH! Si… asa e , manudrag! Multa transparenta in continuare in ceea ce-l priveste pe PSH, dar aceeasi perdea de ceata deasa cu miros dubios in jurul starletei “A”. De ce oare? Kora

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc pentru completari. pentru ca nu stiu engleza, acolo unde am dubii sau nu sunt f. sigura, ma feresc de detalii de teama sa nu gresesc.

      Ștergere
  2. Ma bucur si eu de noua firma de avocatura care-l sustine pe PSH si sper ca totul sa se termine cu bine pt. el. Ma bucur si pt premile internationale pe care le-au castigat filmele in care a jucat. In sfarsit si ceva vesti bune dupa cosmarul pe care l-a trait.Multumesc manudrag si Kora pt informatiile aduse. Eu voi continua sa ma rog pt el. Claudia

    RăspundețiȘtergere
  3. .Multumesc manudrag si Kora pt informatiile aduse. Sper ca totul sa fie bine pt. PSH.

    RăspundețiȘtergere