luni, 8 iulie 2013

DBSK - Cantecul lebedei

A fost o data ca niciodata, intr-o tara indepartata, un imparat pe nume SM Entertainment. Ca sa cunoasca faima si sa capete respectul altor imparati, SM Ent a dat sfoara-n tara ca sa vina cat mai multi tineri talentati in ale dansului si cantatului, iar daca acestia se vor dovedi a fi vrednici, le-a promis ca ii va transforma in stele. Si an de an, la poarta imparatului SM Ent. au batut  Kangta, BoA, DBSK, TRAX, The Grace, Super Junior, Zhang Liyin, Girls' Generation, J-Min, SHINee, f(x), EXO si multi altii. Dar pentru a ajunge stele toti acesti tineri au trebuit sa munceasca din raspunderi - repetitii peste repetitii, nopti nedormite pentru a exersa pasii unui dans, ore intregi in studioul de inregistrari pentru ca o fraza muzicala sa iasa perfect, deseori acesti tineri aspiranti muncind in plus pentru a plati din buzunarul lor pregatirile. Cand imparatul SM ENT credea ca unii dintre ei au capatat indemanarea necesara ii punea pe scena pentru ca lumea sa-i vada, sa-i aplaude si sa-i indrageasca. Iar daca treceau cu brio acest examen toti ajungeau stele si capatau cate o culoare.
Dintre toti acesti tineri vrednici, cinci baieti, U-Know Yunho, Max Changmin, Hero Jaejoong, Micky Yoochun si Xiah Junsu au format un grup - Dong Bang Shin Ki (coreeana: 동방신기) sau  Tong Vfang Xien Qi (chinezesc: 东方 神 起 - TVXQ) sau Tohoshinki (japoneza: 东方 神 起), iar munca lor, uneori pana la epuizare a dat roade.
foto: secretdiaries128.blogspot.com 
Ei au ajuns sa fie numiti "Kings of K-Pop", "Asia's Stars" sau "Kings of the Hallyu Wave". Toata lumea i-a indragit si au avut cel mai numeros fan-club. Nu numai ca au ajuns stele, dar au capatat o intreaga constelatie, Cassiopeia.
foto: copycakecook.com
Rosu era culoarea lor si unde apareau totul se transforma intr-un foc stralucitor, zeci de mii de inimi batand la unison.
foto: iuknowcassies.wordpress.com
In plus au fost cei care au adus cei mai multi bani in visteria imparatului SM Ent, pentru ca tot ce faceau se vindea in unitati cu sase-sapte zerouri in coada. Din pacate, imparatul SM Ent, care promisese ca le va da si lor o parte din imparatie nu s-a tinut de cuvant si, in lacomia lui, a incercat sa le vare sub nas niste contracte care sa-i oblige sa munceasca si mai mult. Insa tinerii s-au revoltat, iar trei dintre ei, Hero Jaejoong, Micky Yoochun si Xiah Junsu au ales sa paraseasca imparatia si sa-si urmeze propriile lor destine. Grupul s-a scindat in doua, TVXQ si JYJ. Dar sunt la fel de iubiti si stralucirea lor se scalda in acelasi ocean rosu.

Cam asta e povestea celui mai iubit grup kpop. Desi s-au despartit in 2009, multi inca mai spera sa-i vada pe toti cinci impreuna pe scena. Concertul lor din Tokyo Dome din 2009 este unul din acele momente magice pe care l-as dori repetat la nesfarsit. Sa ne bucuram impreuna de el.

Un comentariu:

  1. Superb spectacol iar ei sunt extraordinari. Ii respect pentru cat muncesc. Multumesc mult.
    Camelia.

    RăspundețiȘtergere