sâmbătă, 27 iulie 2013

Lungul drum pana la stele (III) A-PRINCE (에이프린스)

foto: keikeikirsten.blogspot.com
In anii '80, succesele Nadiei Comaneci au inspirat cateva generatii de fetite, foarte multe dorindu-si sa ajunga celebre, precum cunoscuta gimnasta. Cred ca acelasi fenomen este si in Coreea. Foarte multi tineri sa isi doresc sa ajunga staruri. Daca la fete lucrurile par a fi mai echilibrate, in privinta baietilor lucrurile - asta e parerea mea - sunt scapate de sub control. Multe, foarte multe trupe, unele ajungand si pana la 10 membri, incearca sa razbeasca. O adevarata inflatie! Unii vor sfarsi pe scena vreunui camin cultural, altii vor triumfa. In istoria kpop unora le va fi mentionat doar numele, altii vor scrie pagini intregi. Si nu pentru ca nu ar fi buni. O mare parte din succes depinde si de agresivitatea cu care sunt promovati!

Sub aceasta prezentare, astazi A-PRINCE
foto: magazyn-aow.pl
Initial trupa s-a numit TAKEN si a avut sase membri:  Da On, Sung Won, Yoo Joon, Tae Hyuk, Seung Yeol si Geon Woo, fiind impresariata de Again45 Entertainment. Debutul, la 3 noiembrie 2011 cu albumul "Only One" a fost foarte bine primit de public, site-ul trupei fiind blocat din cauza traficului foarte mare.
Piesa principala, "Young Boy" a avut imedit succes, la partea de dans ei lucrand cu un coregraf celebru, Choi Bo Kyu, care a lucrat cu Bi Rain si artisti de la JYP.
Din nefericire, Yoo Jun a parasit trupa in ianuarie 2012, iar Seung Yul si Geon Woo in martie 2012, ca de altfel si Tae Hyuk. Mai mult, managerii de la Again45 Entertainment au fost arestati pentru nereguli.
Formatia, ce a mai ramas din ea, a fost preluata de agentia New Planet Entertainment, iar din cauza drepturilor de autor numele trupei a trebuit schimbat. Pentru aceasta s-a facut cerut ajutorul fanilor pentru a propune o noua denumire. Pe 31 martie 2012 New Planet Entertainment a anuntat noul nume al trupei  A-PRINCE, si componenta acesteia: Sung Won,  Min Hyuk (Da On), Si Yoon, Seung Jun si Woo Bin.
Ei si-au anuntat relansarea pe 25 iulie 2012 cu piesa "You’re the only one".
Pe 6 noiembrie 2012 au scos primul lor mini-album intitulat "Hello". La nici doua luni de la lansare, grupul a castigat recunoasterea la Asia Model Festival Awards as the group bagged the K-Pop Rising Singer Award, festivitatea de premiere avand loc pe 15 ianuarie 2013. In plus, ei au primit titlul de "ambasadori onorifici" pentru Korean boy scouts for the year 2013 din partea Korea Scout Association.
Baietii sunt gata sa fure inimile tuturor fetelor in aceasta vara, caci "Mambo", piesa ce da si titlul celui de-al doilea lor mini-album lansat pe 25 iunie 2013 este vesela, usor de fredonat, te indeamna sa-ti misti soldurile si te bine-dispune. Si coreenii canta mambo, nu-i asa?
Anul acesta A-PRINCE ar fi trebuit sa sustina un turneu in Europa, dar acesta a fost anulat. Au "lipici", au fani, sa vedem cat de sus vor urca...


Membri

Nume: Sung Won (성원). Data nasterii 5 aprilie 1989.
Inaltime/greutate: 178cm/60kg. Pozitie: lider, vocal
Nume: Min Hyuk (민혁)/Da On . Data nasterii 11 aprilie 1992.
Inaltime/greutate: 178cm/60kg. Pozitie: rapper, vocal
Nume: Seung Jun (승준) . Data nasterii 21 mai 1994.
Inaltime/greutate: 181cm/63kg. Pozitie: vocal
Nume: Si Yoon (시윤) . Data nasterii 31 decembrie 1995.
Inaltime/greutate: 180cm/58kg. Pozitie: vocal
Nume: Woo Bin (우빈) . Data nasterii 18 mai 1996. 
Inaltime/greutate: 178cm/58kg. Pozitie: vocal

Discografie:
25 iunie 2013 - Mambo (minialbum) (download)
06 noiembrie 2012 - Hello (minialbum) (download)
25 iulie 2012  너 하나만 생각해/You’re the only one (piesa de pre-debut)

sursa: http://unityofaprince.com, Korea.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu