miercuri, 7 august 2013

Au dat militaria jos din pod (II)

foto: entertainment.inquirer.net 
Sub presiunea opiniei publice, Ministerul Apararii a luat in vizorii pe toti soldatii care in ultima vreme au beneficiat de statutul de celebritate. Cercurile politice din Coreea fac presiune pentru ca Rain, KCM si un soldat "C" care au fost lasati la vatra sa fie reinrolati. Unii membri ai Partidul Democrat din cadrul Ministerului Apararii au subliniat ca Rain si alti militari au beneficiat de statutul de celebritate, chiar daca nu au furnizat documentele necesare.
Un deputat a mentionat: "Tara noastră are serviciul militar obligatoriu, si trebuie să fie egal pentru toti cetatenii. Dar Rain a devenit un recrut celebritate chiar fara sa prezinte documente doar pentru că el este faimos. De obicei, recruti celebritate au o acceptare rata de 3 la 1 sau 4 la 1, dupa ce toate documentele sunt depuse, dar este evident că el a primit un tratament special".
Un alt deputatul a spus, "In prezent, exista discutii despre reinrolarea lui Rain, dar discutia problemei s-a axat pe faptul ca 10 de recruti celebri au fost acceptati chiar si fara documentele necesare. Deci ar trebui sa fie reinrolati. Ministerul Apararii va decide cu privire la acest aspect. (Mie imi place chestia asta - de sus de la tribuna domnii deputati se arata mari patrioti si actioneaza erijindu-se in porta-vocea furiei populare, dar arunca pisica in curtea Ministerului Apararii. E adevarat ca nici acolo lucrurile nu stau pe roze. Daca este confirmat, cei care trebuiau sa stranga la dosarul respectivilor toate hartoagele, se fac vinovati de neglijenta in serviciu) De asemenea, ancheta nu s-a limitat la incidentul cu Se7en, Sangchu si ceilalti legat de parasirea locului de cazare si salonul de masaj, ci la intreagul lot de recruti celebri aflati sub arme."
Mai mult, opinia publica se intreaba cum au platit Se7en și Sangchu 340.000 de KRW (aproximativ 305$) pentru vizita lor salon de masaj cand, ca soldati, ei au acces numai la solda militara lunara care este de 105800 KRW pe lună (aproximativ 95$). In timpul anchetei, Se7en si Sangchu au marturisit ca au primit doua cecuri in valoare de 1.000.000 KRW (aproximativ 897$) fiecare de la Tae Jin Ah, care este CEO la YMC Entertainment (compania lui Sangchu). Un reprezentant de la Ministerul Apararii a spus: "Noi nu am confirmat modul in care ei au primit cecul" adaugand: "Daca ei spun ca au primit de la un prieten, nu este nimic problematic."

UPDATE:
foto: allkpop.com
Ministerul Apararii a anuntat ca Rain nu poate fi obligat sa se reinreoleze, deoarece el a prezentat de fapt toate documentele necesare. Ministerul Apararii a motivat ca, desi este adevarat ca au existat unele documente care nu au fost incluse atunci cand Rain a facut cererea de a activa ca soldat celebru, acest lucru s-a datorat interpretarilor diferite cu privire la reglementarile cu privire la ce documente sunt necesare pentru ca un soldat sa fie incadrat ca celebritate. Cu alte cuvinte, ei au sustinut că Rain a prezentat de fapt, tot ceea ce este necesar.
Cu toate acestea, Sports Seoul a reusit sa puna mana pe un raport cu privire la ancheta privint recrutii celebri, din care reiese ca au existat situatii in care "soldații acceptati nu au depus documentele necesare și au omis documentele justificative si recomandări".
Deputatul Kim Kwang Jin, care a ridicat inițial problema, a spus: "Am reconfirmat ca Rain nu a prezentat documentele sale. Am verificat rezultatele Raportul de inspecție din nou. După verificarea raportului initial, am confirmat cele 10 de nume care au fost acceptate ca recruti celebritate, inclusiv Rain. "
Chiar și Ministerul Apararii este în contradictie cu comentariile lor. Un oficial ar fi spus: "Nu exista documente lipsa", în timp ce altul a zis: "Documente recrutilor celebri sunt incomplete, dar nu este o problema mare."
Deputatul Kim Kwang Jin a clarificat: "Eu nu spun ca Rain ar trebui să se reinscrie. Eu doar subliniez problemele din procedura de selectare a recrutilor celebri. Este o neintelegere, nu am spus ca ar trebui sa se reinscrie, iar decizia este a Ministerul Apararii."
Biroul inspectorului de Ministerul Apararii a declarat, "Raportul de inspectie este corect. Daca informatia este falsa, autorul raportului este pedepsit prin lege. Dar dacă soldatii au fost acceptati cu documente lipsa, este corect ca persoana care a acceptat acestea sa fie trasa la raspundere."

(Himmm, zici ca m-au citi pe mine inainte de update :-)). Oricum, nu inteleg de ce tot acest tam-tam cand au scus clar ca au desfiintata statutul de soldat-celebru si ca nu se mai acorda inlesniri/favoruri/viata usoara nici unui soldat)

sursa: allkpop.com

3 comentarii:

  1. raspunsul oficial "It does not make sense to make Rain join the army again"
    Source : Kukmin news
    Military officials expressed on the 7th, "Entertainment soldiers including Rain were recently embroiled in controversy, but Rain has made it through his military service normally. It does not make sense to make him join the army again."




    And, "You can't urge him to join the army again just because he acted in bad faith. In terms of ethics, he may deserve to be criticized, but it was found that he had never done anything wrong or illegal during the investigation. He was discharged from the army with the consequence that."




    Continuing, "Rain joined the army and normally finished his military service. He was disciplined for violating military rules during a date with actress 'Kim Tae-Hee' early this year, and thereafter it was found that there was nothing to connect him with an incident where some entertainment soldiers broke the rules."
    Rain served as an assistant instructor in the 5th Division after his enlistment in October, 2011. After that, he was transferred to the Defense Media Agency in March, 2012. Since then, he had served as an entertainment solider there.

    But, when his romance with actress 'Kim Tae-Hee' was released to the media last January, he was criticized for his frequent outing and sleeping out, drawing the crabs from the netizens.
    Crucially, he was discharged from the army on the 10th of last month, being embroiled in more controversy when some entertainment soldiers' slackened discipline shown on a current affairs TV show last June, arose controversy.
    Source : Kukmin news

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un raspuns normal si asteptat. Ar fi fost absurd sa nu fie asa. Am dorit mai mult sa subliniez pana unde, de dragul audientei si a suportului in voturi (in viitor) se poate merge.

      Ștergere
  2. In armata Rain a facut ceea ce i s-a ordonat de superiori. Nu vad de ce trebuie sa se reinroleze.
    Actele din dosar sunt o problemas interna a armatei.

    RăspundețiȘtergere