luni, 23 martie 2015

Punch (펀치) - Drept, adevar si dreptate


Park Jung-Hwan (Kim Rae-Won) il ajuta pe este Lee Tae-Joon (Cho Jae-Hyun) sa ajunga procuror general, el insusi fiind desemnat seful echipei de ancheta anticoruptie pentru Parchetul Suprem. Insa mijloacele folosite nu sunt intotdeauna cele legale. Cand scaunul de procuror general ii este amenintat, Lee Tae-Joon se aliaza cu adversarul sau, ministrul de justitie pentru a-i pune in carca lui Park Jung-Hwan toate neregulile. Desi bolnav, caci i s-a descoperit o tumoare pe creier, Park Jung-Hwan incearca din raspuneri ca adevarul sa iasa la lumina. In aceasta lupta inegala este ajutat de Shin Ha-Gyung (Kim A-Joong), fosta sa sotie, si ea procuror.
Fiecare dintre noi este liber sa isi urmareasca telurile si dorintele personale, in cadrul regulilor cunoscute ale jocului. Dar ce faci cand tocmai cei pusi/alesi/desemnati sa vegheze la respectarea regulilor sunt primii care le incalca? Ce faci cand aceleasi reguli sunt valabile pentru unii si taxati pentru nerespectarea lor iar altii invoca motive nationale pentru a le incalca?
Dreptatea, acest principiul moral si juridic care cere sa dea fiecaruia ceea ce i se cuvine si sa i se respecte drepturile inseamna echitate, justitie, lege. Cum si cui se impart toate acestea?


Drama: Punch (Punchi / 펀치)
Regia: Lee Myung-Woo
Scenariul: Park Kyung-Soo
Retea: SBS
Episoade: 19
Perioada de difuzare: 15.12.2014 - 17.02.2015
Limba: coreeană
Tara: Coreea de Sud

Serialul il puteti vedea online aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu